joi, 30 august 2007

Luxul din lumea business-ului contemporan vs. centrul Bucurestiului

S-au inmultit cladirile elegante care gazduiesc birouri de firme, cu magazine luxoase la parter. Daca acum vreo cativa ani le numarai pe degete, acum constati ca Bucurestiul este plin de astfel de cladiri, unde la intrare te intampina un miros discret de aromatizant de interior. Este incredibil cat de repede s-a evoluat in aceasta directie, in conditiile in care, Bucurestiul, vazut din alte unghiuri arata prafuit, murdar si urat mirositor.
Azi de exemplu, am trecut pe strada Academiei, prin spatele cladirii Facultatii de Arhitectura.
Era ora 16,00, afara era cald, de abia am putut inainta din cauza mirosului de reziduuri umane.
Cum este posibil in zona facultatilor din Bucuresti sa nu spele nimeni trotuarele?
In spatele blocului Eva, este acelasi miros pestilential. Nu am depistat chiar toate zonele urat mirositoare, din centrul Capitalei, dar va asigur ca centrul vechi al Bucurestiului este un nucleu de miasme urat mirositoare care depaseste orice imaginatie in timpul verii.
Pe Calea Mosilor, de asemenea, pe vremea cand se putea circula dinspre Administratia Financiara spre Hristo Botev, exista o zona de case vechi, pe partea stanga a strazii, unde langa un hotel nou costruit, balteau laturile si reziduurile umane. Intrucat la intrare in hotel erau steaguri ale diferitelor nationalitati care locuiau acolo, presupun, ma intrebam mereu, cand treceam pe-acolo si-mi acopeream nasul ca sa pot respira, ce-or crede oare oamenii astia despre noi? De ce asanarea orasului nu e treaba nimanui? De ce avem atatia angajati bugetari si privati care nu-si fac treaba?
Astept cu nerabdare momentul cand zona veche a Bucurestiului va deveni o zona pietonala eleganta si frumos mirositoare.

Niciun comentariu:

Despre mine

Fotografia mea
Sunt un om obisnuit, dar cu pretentii.