duminică, 26 august 2007

Moda retro

Se poarta moda retro prin anumite bloguri. Sa ne amintim de cum a inceput sa fie arhivata muzica buna. La inceput au existat discurile de vinil si benzile de magnetofon.
Noi aveam acasa un radio cu pick-up. Se deschidea capacul de deasupra si se punea discul.
Prietenii nostri cu magnetofoane, erau consemnati la petreceri sa vina cu aparatele si cu benzile. Si uite asa se asculta Adamo, Connie Francis, Johny Hallyday, Celentano, Rita Pavone, Aznavour, Beatles, Rolling Stones si multi altii.
Pe urma au aparut radio-casetofoanele. Ideea cu casetele de mici dimensiuni a prins foarte repede.
Mi-amintesc ca primul radio-casetofon mic, cu boxe si cu casti l-am adus din strainatate impreuna cu Laura Branigan si Break Dance. Dupa aceea au inceput imprimarile de la radio si numarul casetelor crestea vertiginos.
Au aparut casetofoanele duble, pe acelasi aparat putei sa asculti, dar sa si imprimi de pe o alta caseta.
Deja aparusera la inceputul anilor '80 aparatele Video-playere, casetele video au inceput sa circule, filme, concerte de muzica, totul se putea vedea acum. Am adus un aparat video-player-recorder cu mari sacrificii, cu hartii pentru vama, dar l-am adus in urma cu 19 ani si cred ca nu l-am folosit de foarte multe ori, deoarece intre timp, s-au deschis si la noi portile catre cultura muzicala, a aparut CD-player-ul, a aparut DVD-playerul, a aparut PC-ul cu toate optiunile de mai sus, cu internetul si cu posibilitatea de a asculta si vedea muzica in N! locatii.
Asa cum la inceput foloseam modem-ul pentru a transmite fax-uri, acum transmitem tot ce vrem prin e-mail. Nici nu ne dam seama ca suntem contemporanii tuturor acestor pasi facuti de societate prin perfectionarea tehnicii in fiecare zi.
Pastram adevarate colectii de discuri de vinil, de benzi magnetice, de casete audio, de CD-uri originale, de DVD-uri, iar intre timp a aparut MP3, MP4, stocare pe telefonul mobil si cate si mai cate. Oare ce mai urmeaza. What's next?

Niciun comentariu:

Despre mine

Fotografia mea
Sunt un om obisnuit, dar cu pretentii.