miercuri, 7 noiembrie 2007

Blogul, intre soft si moft

Este foarte adevarat ca daca ti-ai facut un blog, ai o mare responsabilitate: este bine sa te ocupi de el, sa publici, sa fii activ, sa-l decorezi, sa-l faci sa para viu, sa vorbeasca despre tine la un simplu click, sa-l promovezi, sa-l faci cunoscut, sa ai vizitatori permanenti, sa primesti comentarii, sa intorci vizita la randul tau, in blogurile celorlalti.

Daca esti o personalitate, este suficient sa te muti pe o alta platforma de blog si ajungi in top imediat, datorita celebritatii.

Daca ai har si talent la scris, ai sa reusesti oricum sa atragi atentia celorlalti asupra ta, mai devreme sau mai tarziu.

Daca esti un nimeni cu veleitati de VIP, n-ai sa reusesti niciodata sa te mentii in top, daca nu te ajuta prietenii, interesati sa te sustina, sa te linguseasca.

Daca esti obraznic si impertinent, poti impresiona pe ceilalti cu pozitia ta de leader, sau poti fi rejectat de toata lumea, depinde unde te situezi in ierarhiile existente.

Lumea blogurilor este imensa, incomensurabila, statisticile sunt greu de facut, deoarece fenomenul este intr-o continua efervescenta, in fiecare secunda apar bloguri noi intr-o lume care se dezvolta fascinant de repede. Statistic vorbind, in Romania exista foarte multe bloguri, dar oare cati oameni peste 50 de ani acceseaza internetul la noi, cati oameni au blog? Ar fi interesant de stiut, dar cam greu de estimat.

Apreciez un blog de calitate, cu continut interesant, din care emana bunul simt si inteligenta autorului. Chiar daca uneori limbajul folosit este mai colorat, trec usor cu vederea, daca mesajul transmis merita receptionat.

Blogul ne ajuta sa ne autocunoastem si sa ne autodepasim. Uneori interactionam cu virtualul mai mult decat cu cei din jurul nostru, trebuie sa reusim sa pastram echilibrul, altfel curba evolutiei blogului poate fi invers proportionala cu cea a evolutiei noastre ca indivizi ai societatii.

4 comentarii:

Realitatea lui Petria spunea...

Grea boală blogul, nu?

greenfield spunea...

Molipsitoare, epidemica si incurabila, pana la proba contrarie.

Anonim spunea...

Exista bloguri unde comentariile sunt mai importante decat ceea ce scrie proprietarul blogului... si aici ideea de blog se disipa intr-un forum/chat comun. Ideile si scrierile inspirate pot fi pretuite chiar si fara a fi comentate... la vedere. Sau nu.

Este, pana la urma, un univers virtual ce determina dependenta, uneori placuta, alteori nu... banalitatile ne omoara, insa! Si, implicit, timpul pierdut arondat lor.

greenfield spunea...

Articolul respectiv a fost scris in contextul tematicii unui concurs, care a debutat frumos si in doua zile s-a transformat intr-un mare scandal.
Concluziile definitive inca nu s-au tras.

Tiparele, in general, nu-mi plac, dar uneori fara sa vrem ne lovim de ele.

Despre mine

Fotografia mea
Sunt un om obisnuit, dar cu pretentii.