vineri, 21 decembrie 2007

In '89 am impodobit numai o creanga de brad (II)

In seara zilei de 21 decembrie '89 zvonurile despre luptele din Piata Universitatii circulau cu intensitate. Am sunat o prietena, al carei baiat locuia in blocul de la Dunarea si am intrebat-o: este adevarat ca acolo se trage in oameni? Mi-a raspuns scurt: este adevarat, e nenorocire mare, ce se intampla acolo. A urmat o noapte ciudata, cu oameni stranii imbracati in costume negre, care defilau pe aici, prin cartier, in cautarea de nu-stiu-exact-ce si n-am sa aflu niciodata. Unul dintre ei, la un moment dat i-a cerut sotului meu permisiunea sa intre in casa noastra, sa dea un telefon urgent. Cu prezenta de spirit, sotul meu i-a raspuns ca n-avem telefon, altfel se putea intampla cine-stie-ce minune, caci s-au intamplat multe lucruri ciudate in acele zile. Oamenii erau in stare sa-si vanda rudele, prietenii, vecinii, pentru a le fi lor mai bine. Au fost situatii cand grupuri de oameni au fost ridicati de pe strada, dusi la Jilava, fara ca nimeni sa stie de ei, dati disparuti, pur si simplu.
Au fost niste zile foarte ciudate, cand fostii securisti incercau sa distraga atentia de la ei, facand scenarii incriminatoare pentru oameni nevinovati. Am avut si eu parte de astfel de scenarii din partea unei femeiusti perverse, cu state vechi, informatoare brevetata, care a incercat sa ma incondeieze, dar am avut puterea sa o dezarmez si sa o potolesc. Pe urma am asistat la cariera politica in ascensiune a fratelui ei si la cariera diplomatica de succes a sotului. La vremuri noi, tot ei cu ai lor. (Va urma)

3 comentarii:

piatra fara nume spunea...

astept continuarea, sa stii.

greenfield spunea...

Am inteles, sa traiti, dar azi m-am ocupat de piscoturi si sarmale, numai in pauze ce-am mai butonat, pe-aici, caci trebuie sa-mi refac toate setarile, sa-mi reintroduc parole, etc. Multumesc de vizita si Sarbatori fericite!

piatra fara nume spunea...

Craciun frumos si tie,
am rabdare, :)

Despre mine

Fotografia mea
Sunt un om obisnuit, dar cu pretentii.