marți, 29 ianuarie 2008

Teatru din blog

Teatrul Bulandra gazduieste duminica, la Sala Toma Caragiu, un spectacol de lecturi publice cu texte din peste 30 de bloguri romanesti, alese in cadrul proiectului "Blog the Theatre", care ar putea fi ulterior dramatizate, anunta institutia de spectacole. Actorii Marius Chivu, Adrian Ciobanu si Marius Capota se numara printre cei care vor lectura textele de pe bloguri, la spectacolul de pe 3 februarie, care va incepe la ora 20.30.

Potrivit reprezentantilor teatrului, initiativa institutiei este primul pas din proiectul "Bulandra Underground", care intentioneaza sa sustina proiecte de teatru independent, informeaza NewsIn.

Proiectul "Blog the Theatre" se desfasoara in cinci tari - Romania, Ungaria, Austria, Italia si Polonia. In fiecare dintre acestea, o echipa de "blogscouts" au avut la dispozitie trei luni pentru a selecta un numar de bloguri care pot fi dramatizate. In urma lecturii publice de duminica, echipa de "blogscouts", Teatrul Bulandra si vizitatorii site-ului blogtheatre.net vor vota textele din bloguri pe care vor sa le vada pe scena, ca piese de teatru.

Teatrul Bulandra va premia cel mai frumos comentariu de pe site al unui utilizator cu invitatii pentru doua persoane la doua spectacole de la Sala Toma Caragiu, respectiv doua spectacole de la Sala Izvor.

Textele de pe trei bloguri vor fi alese si apoi dramatizate de catre artisti cunoscuti, printre care si Peca Stefan, la Bulandra. Piesele realizate vor avea 30 de minute si vor participa la festivalul BlogTheTheatre din Graz, in Austria, intre 21 si 25 mai 2008. Piesa castigatoare va fi transformata intr-un spectacol de teatru care va avea premiera la Graz.

Sursa:9am

Niciun comentariu:

Despre mine

Fotografia mea
Sunt un om obisnuit, dar cu pretentii.