duminică, 10 februarie 2008

Zodia Rac

Am crezut ca n-are importanta in ce zodie te nasti. Mai tarziu am aflat ca de fapt, de aici vin toate. De cate ori am atins un prag al devenirii, am primit un semn, cativa pasi inapoi.

Am strabatut lungi traiectorii ale cunoasterii, mi-am purtat pasii prin orasele mari ale lumii, am cunoscut oameni, am vazut muzee, monumente istorice, orase vechi, catedrale si pagode, hoteluri de lux, ambasade si piete, aeroporturi si magazine, parcuri si gradini, autostrazi si gari, firme celebre si magazine de aur, stralucire si saracie, oameni bogati si oameni care dorm pe strada, am vazut toate astea intr-o viata de om. Am vazut Occidentul, am vazut Orientul, am vazut mari, lacuri si oceane, pe toate le-am vazut in aceasta viata. Pe urma, am aflat ca ar fi bine sa nu marturisesc ca am vazut toate astea, ca asta ar insemna ca ofensez pe cei care n-au mers cu avionul niciodata, sau care n-au depasit granitele tarii niciodata. Din pacate, eu timpul inapoi n-am cum sa-l dau, nici amintirile nu mi le pot sterge din memorie, pentru ca sunt reale, nu sunt inventate de mine. Bogatia de idei si sentimente pe care le-am adunat in mine, ma definesc. Cunostintele acumulate s-au dublat, s-au triplat, s-au inzecit, nu pot sa ma fac ca nu exista. Incerc sa ma mentin la un nivel mediu, normal, dar fac ce fac si ma detasez. Asta nu ma ajuta, ba dimpotriva, imi atrage dezamagirea.

Acum am sa incerc sa ma desprind de rutina, de micile obiceiuri pe care le-am adoptat in ultimul timp, am sa ma-nchid in mine, nu e nici prima, nici ultima data cand se-ntampla asta, apoi am sa hotarasc ce am de facut.

Niciun comentariu:

Despre mine

Fotografia mea
Sunt un om obisnuit, dar cu pretentii.