vineri, 21 martie 2008

Wall Street-21 Martie 2008

Brokerii acuza: Patriciu vrea sa detina controlul Bursei

Specialistii din piata de capital spun ca Dinu Patriciu s-a folosit de puterea sa de manipulare a opiniei publice si de vulnerabilitatea investitorilor la astfel de vesti, atunci cand a declarat ca nu are incredere in bursa romaneasca.
“Este greu de spus ce urmareste mai exact omul de afaceri cu aceste declaratii, tinand cont de faptul ca detine o societate de brokeraj si un fond de hedging, si ca vrea sa intre in piata de capital romaneasca. Probabil profita de faptul ca este o persoana publica influenta si vrea sa coboare si mai mult preturile actiunilor listate. Sunt zvonuri, insa, ca prin aceasta forma de manipulare ce determina scaderea preturilor urmareste sa provoace pierderi unor anumite firme de brokeraj, sa le cumpere si sa detina astfel un control direct asupra Bursei de Valori Bucuresti. Acelasi lucru se intampla si in imobiliare. El are investitii de 200 milioane de euro, dar anunta pierderi”, ne-a declarat Simionescu.

La sfarsitul lunii februarie, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a aprobat planurile Rompetrol Holding de a achizitiona aproape in intregime societatea de servicii pentru investitii financiare UniCredit Securities, prin care Dinu Patriciu a preluat peste 50% din capitalul societatii.

Alte stiri:

Nu rata:

1. BVB vrea sa prelungeasca programul de tranzactionare cu doua sau trei ore
2. BVB: Titlurile SIF au pierdut 1,55%, in ton cu piata

Un alt sef de societate de consultanta de investitii ne-a declarat ca este evident faptul ca Dinu Patriciu a facut aceste estimari in mod interesat, urmarind ceva concret. “Cred ca este o varianta plauzibila aceasta ca vrea sa cumpere anumite titluri la preturi foarte mici. Si a profitat de faptul ca este un om cu foarte multi bani, care beneficiaza de o forta mare de manipulare. In plus, trebuie sa ne gandim ca un om de talia lui are conexiuni cu 2-3 brokeri, stia ca este deja presiune pe vanzare si a venit acum sa amplifice. A fost o miscare bine gandita”, ne-a explicat analistul, care a preferat sa isi pastreze identitatea.


Cineva imi spunea aseara ceva legat de jocuri mediatice pe aceasta tema, vad ca are dreptate. Dovada articolul de mai sus din Wall Street. Concluzia: cine stie, cunoaste!

Niciun comentariu:

Despre mine

Fotografia mea
Sunt un om obisnuit, dar cu pretentii.