joi, 10 aprilie 2008

First Class Business sau legende mioritice

Am citit la un moment dat un articol intr-o revista, unde scria ca exista posibilitatea sa calatoresti First class business, daca esti imbracat bine, sau ca de fapt ar circula niste legende mioritice pe tema aceasta.
Am ramas perplexa atunci cand am citit articolul si mi-am propus sa scriu pe blog cam cum stau lucrurile, asa, pentru informare.
Deci optiunea de a calatori First class business o faci in momentul cand iti cumperi biletul de avion. Din cate stiu eu numai la cursele regulate, de linie, exista aceasta posibilitate. La charter, nu exista deoarece acolo toate locurile sunt platite deja cu reducere.
Deosebirea intre a calatori First class business, fata de restul lumii consta in a fi asezat in primele locuri din fata ale avionului, aproape de cabina pilotului. La fiecare cursa difera numarul de pasageri First class, spatiul se separa cu o perdea de restul avionului. De regula se mananca acelasi lucru in avion. La First class exista sticlutele cu bauturi alcoolice care se pot servi suplimentar. Alte facilitati, eventual jucarii pentru copii. Inainte de zbor cine calatoreste First class are acces gratuit la Lounge, unde pe baza biletului de avion poate servi o cafea, un ceai, un fursec sau o fructa.

Exista situatii de exceptie cand nu mai sunt locuri in avion la First class, atunci compania aviatica te despagubeste cu diferenta de tarif platit.
Daca esti in tranzit si din fericire esti selectat sa stai la First class, doarece numai acolo mai sunt locuri
disponibile in avion, este norocul tau, te vei bucura de confortul de acolo, dar in nici un caz nu ai fost selectat deoarece esti imbracat mai bine decat altii, caci in aeroport nu se uita nimeni la tine, ci te-a selectat computerul dintr-o necesitate de a umple avionul la capacitate.
Am calatorit mult cu SAS si cu AUA, First class business, deoarece in acei ani Tarom asa avea incheiate contractele cu aceste companii. Cu Air France exista posibilitatea, ca devenind client fidel sa beneficiezi de reduceri speciale sau chiar sa mergi in excursie in Franta, ca bonus de fidelitate.

Niciun comentariu:

Despre mine

Fotografia mea
Sunt un om obisnuit, dar cu pretentii.