sâmbătă, 10 mai 2008

Ieri, in 311

Nu pot sa nu va povestesc. Ieri, dupa ce m-a umplut de respect ploaia aceea venita din senin, cand n-am avut rabdare sa stau confortabil intr-o banca, pe o bancheta, sa stau sa treaca, m-am strecurat pe langa ziduri, sa ajung la alta, un pic mai departe. Ce bine ca in zona Mihai Bravu sunt toate bancile acum!
Am ajuns cu apa in pantofi, caci se traversa prin balta, cu apa siroind de pe genti, umbrela, sacou etc., asa am intrat eu in banca, eram buna de filmat, dar mi-am rezolvat platile la automatul din incinta. Ca sa scurtez cosmarul ploii, am luat un 311.
M-am asezat chiar pe banca din spate. Urca un tip carunt, cu palarie, umbrela, geanta de umar, o sticla cu ceva rosu inauntru si o creanga de stejar. Tipul politicos nevoie mare. Ma intreaba daca locul de langa mine e liber. Raspunsul pozitiv.
Atunci se aseaza si incepe:
- Eu sunt mort. M-a omorat Sergiu Nicolaescu in filmul...De atunci umblu prin lume, sunt poet, am scris 36 de carti, baiatul meu e ambasador in......, dar imi trimite numai carti postale, fata e la Iasi, am fost casatorit cu I.T., o actrita binecunoscuta.
Toate acestea au fost spuse in reprize. Nu-mi dadeam seama daca omul era beat, sau numai trist. Am dialogat cu el, la limita bunei cuviinte, caci aveam ceva de mers si nu puteam nici sa fiu ostila, nici sa ma mut.
La un moment dat a inceput cu complimentele: ce frumoasa sunteti, doamna, dar ce ochi albastri aveti ( eu, poate verzi, de fapt sunt cameleonici), la care eu in gluma ii spun: cred ca nu sunt paparazzi pe urmele dumneavoastra, caci sotul meu este foarte gelos.
Atunci, ma uit in stanga noastra, un baiat tinea telefonul spre noi: il intreb , tu ce faci mai, ne inregistrezi? El: da. Ne si filmezi, intreb. El: nu.
Vazand ca l-am prins pe pisicher si-a inchis telefonul, sau l-a bagat in buzunar.
Acum ce sa zic, unde nu sunt paparazzi, sunt altii, ca in ziua de azi nu stii la ce sa te astepti. Am coborat din masina si am rasuflat usurata. Am aruncat la primul cos crenguta de stejar, pe care mi-o oferise domnul intre timp.

Niciun comentariu:

Despre mine

Fotografia mea
Sunt un om obisnuit, dar cu pretentii.