sâmbătă, 10 mai 2008

Meditatie asupra subiectului: violenta in scoli

Suntem in cautare de solutii pentru a face ceva concret.
Sunt oameni de televiziune si jurnalisti care deja si-au exprimat acordul sa ne sprijine.
Cum, nu stim deocamdata, suntem in cautare de idei si de solutii. Speram ca ele vor aparea.
Noi trebuie sa atragem toti parintii din mass media si toti parintii in general. Cei care au copiii mici acum, in curand ii vor avea liberi pe strada. Daca nu pleaca din tara, ei trebuie sa constientizeze ca este important sa le curete drumul copiilor lor, societatea trebuie asanata, sa dispara atmosfera asta de lupta intre copii, sau intre copii si profesori. Trebuie reinstalata un fel de armonie universala, sau limitata la granitele tarii. Copiii trebuie sa fie in siguranta cand umbla singuri pe strada, in piata, la gradinita, la scoala, in mall, in club, sau la toaleta. Copiii nu trebuie sa intre stresati in toaleta scolii. Acolo nu e normal sa fie batuti, sau arsi cu tigara, sau dezbracati, abuzati, agresati, sau mai stiu eu ce. Acolo sunt singuri si vulnerabili, dar trebuie protejati. Poate vi se pare aberant, dar nu este asa. Cand aveam copiii la gradinita, sau la scoala, vizitam aceste locuri si intotdeauna ma gandeam cat de vulnerabili sunt copiii, in acel loc. Invatatoarea fetei mele, o femeie desteapta, trimitea copiii la toaleta cate doi, mai ales in timpul orelor. Avea dreptate cand facea acest lucru, ei ii pasa de copii. E un gest simplu, care poate preveni situatii neplacute, dar trebuie gandit cu capul, nu dat cu parul. La noi s-a impamantenit aceasta mentalitate absurda: toti suntem destepti, hai sa bagatelizam lucrurile simple, normale. Uitati cum un lucru simplu, banal poate salva sau preveni nenorociri. Dar repet, trebuie sa gandim cu capul si cu sufletul.
Si va mai rog ceva: n-am nevoie de comentarii jignitoare, de ironii, de sfaturi deplasate. N-am nevoie sa-mi aratati ca le stiti pe toate si sunteti destepti. N-am nevoie sa ma intrebati daca "mi-am luat-o vreodata, eu sau copiii mei", ca nu asta-i scopul demersurilor noastre, nu este vorba de mine, aici.
Noi vrem sa facem ceva pentru copiii sau nepotii vostri, daca va pasa de ei.
Daca nu va pasa, va rugam sa ne ignorati, sa ne lasati sa ne facem treaba cum stim.

Detalii despre programul nostru gasiti aici: http://floringighileanu.weblog.ro/2008-05-10/367296/CE-I-DE-FACUT%3F.html

4 comentarii:

Small Wonders spunea...

Chiar daca eu nu am inca un copil, mi se pare o initiativa foarte buna. Plus ca am auzit cate se intampla in scoli si licee etc. Asa ca, mult succes!

greenfield spunea...

@small wonders, m-am tot gandit la tine, am incercat sa intru pe blogul tau, dar, nu am reusit.
Da, avem planuri marete, vrem sa ne facem auziti!
Daca vrei sa ni te alaturi, te asteptam cu drag!

Small Wonders spunea...

Daca pot face ceva sa ajut, cu cea mai mare placere! :)

greenfield spunea...

@small wonders, urmeaza sa ne intalnim, sa ne organizam si pe urma vom vedea ce avem de facut. Oricum, iti multumesc de pe acum!

Despre mine

Fotografia mea
Sunt un om obisnuit, dar cu pretentii.