vineri, 13 iunie 2008

Interzis sub 18 ani

Am vazut in aceasta seara la Teatrul Foarte Mic un fel de avant la avanpremiera de maine.
O piesa excelenta, moderna, realista, frumos interpretata care trateaza problemele din viata de zi cu zi.
Lulu, o fata care inca n-a implinit 18 ani, o EMO copila, cu framantarile si problemele specifice varstei, pasata de la mama la tata, dar nici unul dintre ei n-o asculta, n-o intelege, nu se apropie de ea.
Mona, o copila de 18 ani, pe care parintii o iubesc de la distanta, ii alimenteaza cardurile, dar n-o cunosc, nu dialogheaza cu ea, nu-i intereseaza cine este. Ea a devenit iubita tatalui lui Lulu, un tip in varsta de 40 de ani, care s-a izolat de propria sotie intr-o garsoniera.
Sotia, mama lui Lulu, lucreaza la banca, ea este preocupata numai de imaginea ei, de ce zice lumea, nu-si intelege copilul, ii stabileste reguli absurde, umple casa de stick-it-uri cu reguli si interdictii.
Lulu descopera ca este insarcinata, iar iubitul Makis, un cercelat in limba si cu piercing la spranceana, cand afla vestea se hotaraste sa se impace subit cu parintii sai cu care fusese certat si sa plece in Tunisia, propunandu-i fetei sa ii puna bani pe card in compensatie.
Este o poveste de viata, presarata cu scene de-a dreptul socante, dar cu care te obisnuiesti pe parcurs.

2 comentarii:

pescarusul argintiu spunea...

Foarte interesanta si realista actiunea piesei, cu o tesatura de fapte si intamplari dramatice, care-si cauta rezolvari prin jocul personajelor.
Nu ne-ai spus insa cum se numeste piesa, cine stie, poate ajung sa o vad si eu, pe langa Teatrul Foarte Mic trec zilnic in drumul meu spre servici :)
Pot face "sapaturi" si voi afla numele ei, dar daca vrei, prefer sa aflu de la tine :)

greenfield spunea...

Acesta-i titlul piesei; si pe mine m-a surprins: Interzis sub 18 ani.
Piesa e de nota 10.

Despre mine

Fotografia mea
Sunt un om obisnuit, dar cu pretentii.