sâmbătă, 28 iunie 2008

Scent of a woman si Noaptea devoratorilor de publicitate

Asa se leaga lucrurile, am avut o seara cu totul speciala. Piesa Abjectului este superba, mesajul este clar. Sala de la Izvor a fost aproape plina, bloggerii si-au admirat colegul de WeBlog.
Intai am citit povestea tampoanelor frumos mirositoare pe blogul lui, apoi am urmarit evenimentele care au urmat, Festivalul de la Graz, unde piesa a luat locul trei, iar acum teatrul din blog, live la Bulandra.
Sala era plina de bloggeri, aveam senzatia ca ne stim cu totii din spatele ecranelor, doar socializam aproape zilnic. In sala mirosea frumos, nu stiu daca mirosul era de la Opium-ul meu amestecat cu parfumul celorlalti, sau daca venea din sala.

Dupa piesa am fost la Polivalenta la Noaptea devoratorilor de publicitate, apropos de alienare si de modelarea vietii dupa retetele altora. In deschidere au cantat cei de la Shukkar Collective, a urmat Dan Chisu care s-a scuzat ca sala nu are climatizare, noroc cu sponsorizarea de la Orange, steguletele oranj pe post de evantai.
Cam greu de respirat in sala, in rest clipuri interesante, mi-au placut unele cu Audi, facute in Norvegia, reclama la Wilkinson este demna de retinut, reclamele la bere erau foarte reusite; cele mai penibile mi s-au parut cele ale Orange din lumea araba.
Atmosfera in sala a fost perfecta, BGS-ul foarte vigilent, dar lipsa de oxigen a fost ucigatoare. Am vrut sa stam pe randurile de sus, dar era imposibil de supravietuit acolo. Am ales un loc unde ne uitam dintr-o parte la ecran, dar macar se putea respira, cat de cat…
Tinerii stateau pe jos turceste, in pauze cand se ridicau de-acolo, podeaua era full de sticle, reviste, ambalaje, stegulete Orange; ma gandeam ca niste cosuri de gunoi imense si “atractive” cu indemnul:
foloseste-ma cu incredere, poate ar mai fi aranjat peisajul.
A fost a 13-a editie a Noptii devoratorilor de publicitate. Imi amintesc cand a inceput, ce interesanta mi s-a parut ideea. Dan Chisu a promis ca e ultima editie care se face intr-o sala fara climatizare.
Chiar este de neinteles. Lumea publicitatii inseamna sume de bani multi. Ma intreb cate personalitati din mass media au participat la evenimentul derulat in acea etuva, obisnuiti sa respire numai aer conditionat toata ziua.

2 comentarii:

pescarusul argintiu spunea...

Draga prietena, felicitari pentru dinamica activitate culturala de aseara ! :) Te admir pentru energia ta de cursa lunga si pentru interesul manifestat fata de aceste show-uri atractive si promitatoare.
Am citit cu multa placere evocarea ta plina de talent a acestor momente cu plusurile si cu minusurile lor oraganizatorice.
Ultima data cand am fost prezenta la un spectacol "live" la Sala Polivalenta (in urma cu peste 2 ani) imi amintesc ca au fost doua hibe principale: lipsa unui sistem de sonorizare profesionist si lipsa climatizarii...
Intre timp se pare ca situatia nu a evoluat prea mult, absenta unui sistem viabil si civilizat de climatizare pentru spectatorii prezenti acolo, fiind inca o bila neagra in sacul deja plin al neajunsurilor Capitalei.

greenfield spunea...

@pescarusule, de teatru stiam aseara, dar la NDP m-au convins copiii sa merg si a fost foarte bine.
Eu ma adaptez din mers foarte usor.
Din cauza lipsei de oxigen toata lumea era epuizata. Pacat.
Dan Chisu a promis ca schimba sala anul viitor. S-o vedem si pe-asta.

Despre mine

Fotografia mea
Sunt un om obisnuit, dar cu pretentii.