joi, 5 iunie 2008

www.femalesinfront.eu-preluat de la Corina Cretu de pe WordPress.com

www.femalesinfront.eu

Va invit sa vizitati site-ul www.femalesinfront.eu si sa va exprimati opinia, votand ca cetateni legitimi ai Uniunii Europene. Scopul infiintarii acestui site este acela de a strange un milion de semnaturi din partea cetatenilor europeni, prin care sefii de stat si de guvern sa fie presati sa numeasca cel putin o femeie pentru una din primele patru pozitii de varf ale Uniunii Europene.

In anul care urmeaza, la nivelul UE se vor alege Presedintele Consiliului de Ministri al UE, Presedintele Comisiei Europene, Presedintele Parlamentului European si Inaltul Reprezentant pentru politica externa si securitate politica al UE. Grupul Socialist din PE considera ca cel putin una dintre aceste pozitii trebuie ocupata de o femeie.

Acesta ar fi un semn de respect fata de cele 250 de milioane de femei care traiesc in Uniunea Europeana si un semn al respectarii egalitatii de sanse in Uniunea Europeana.

P.S. In Romania, nu exista nici un ministru-femeie, nici o femeie nu a fost propusa si aleasa presedinte al Consiliului Judetean, la primarii e un scor infim si, in plus, romanca care in urma cu o saptamana fusese aleasa in unanimitate, la Strasbourg, presedinta Congresului Regiunilor din Europa, isi pierde acum acest postul, pentru ca in Romania nu a fost aleasa in continuare consilier judetean.

Niciun comentariu:

Despre mine

Fotografia mea
Sunt un om obisnuit, dar cu pretentii.