joi, 31 iulie 2008

Brasov, palaria jos, zice un bucurestean...

La intrarea in Brasov, dinspre Bucuresti, este paradisul noului: dreapta-stanga soselei, supermarket-uri, cash&carry, show-room-uri, magazine cu articole pentru gradini, materiale de constructii, etc.
Brasov-ul in toata splendoarea lui, dichisit cu peluze colorate de flori, strajuit de dealuri si munti, pregatit pentru turisti din toate colturile lumii.
Centrul vechi al orasului, unde troneaza Biserica Neagra arata lustruit, vesel, in ciuda cladirilor vechi de secole. Ce-l inveseleste si-i da un aer de mare metropola?
Sunt magazinele, bancile, care coloreaza peisajul orasului, la parterul cladirilor vechi, dar mai ales, multitudinea de terase cu umbrele divers colorate care se intinde de-a lungul zonei pietonale din centrul vechi al orasului.
In piata unde se va desfasura festivalul e plin de turisti si de porumbei, e vacanta, se simte in aer.6 comentarii:

starsgates spunea...

Da, mi-e drag şi mie Braşovul, dar să ştii că şi Oradea e frumoasă.:)
O zi frumoasă.:)

greenfield spunea...

In Oradea, Cluj, Timisoara, Arad, etc., n-am mai fost de ceva timp,
poate am sa recuperez la un moment dat. In Oradea mergeam des intr-o anumita perioada, mai ales la Baile Felix, dar nu pentru bai, ci pentru tratative:))
O zi frumoasa si tie Stargates!

pescarusul argintiu spunea...

Draga Greenfield, m-ai facut sa-mi fie dor de Brasov ! :)
Putini stiu ca inainte de anii '70 orasul Brasov se numea "Stalin", conform rusificarii pronuntate din acea perioada...
Brasovul este si orasul unde tata a urmat facultatea...
Cu ani in urma il strabateam des, in copilarie era o trambulina geografica pentru a ajunge in perla Tarii Barsei - Poiana Brasov - unde mergeam impreuna cu tata in vacantele de iarna cazati la hotelul "Ciucas" si avem program intensiv de schi si de piscina de la hotelul "Alpin"... amintiri, amintiri :)
Am stat acum circa 10 ani in gazda la o prietena de familie chiar in Piata Sfatului, deci iti dai seama ce incantata mi-a fost retina vazand fotografiile tale ;)
Un prim week-end de August asezonat cu multe si agreabile impresii estivale ! :)

greenfield spunea...

Draga Pescarus ma bucur ca ti-am facut ziua frumoasa. Eu am fost ultima data in Brasov cu mama si cu fata mea. Dupa cateva luni de zile de-atunci mama mea s-a prapadit. A fost ultima noastra excursie impreuna. Parintii mei au locuit in a treia parte a vietii lor, sa zicem, in Predeal. Poate ti-am mai spus, nu stiu exact.
Brasov-ul inseamna multe amintiri de tot felul, inclusiv profesionale, pentru mine.
Un week-end frumos sa ai, alaturi de cei dragi!

varanus spunea...

Eu la oraşele frumoase le spun domn. Domnul Lausanne, domnul Geneva, domnul Comăneşti, domnul Neptun, domnul Heraklion, domnul Sibiu, domnul Koln, domnul Salzburg şi mulţi alţi domni care mi-s dragi că există. Domnul Braşov e pe aceeaşi listă.

greenfield spunea...

Eu iubesc Bucurestiul foarte mult, dar sufar de Off-uri cam multe.
Tot sper ca in curand sa ma plimb pe Lipscani ca in Oslo, sa zicem.
Daca ar fi sa-i insir pe domnii mei, ar fi cam multi, in afara de Neptun, respectiv Olimp, in lista as include Atena, Salonic, Nicosia, Limassol, Kuwait, Seoul,Copenhaga, Stockholm, Goteborg, Helsinki si Oslo, Milano si-ar mai fi. Am uitat de doamna Viena, caci la Salzburg n-am ajuns.

Despre mine

Fotografia mea
Sunt un om obisnuit, dar cu pretentii.