miercuri, 16 iulie 2008

Concluzii pripite

Cred ca aici pot spune ce gandesc. Vad ca toata lumea o face. Pe WeBlog sunt hartuita sistematic asa ca acolo trebuie sa scriu impersonal.
Citeam mai devreme cateva bloguri in care se vorbea despre limbajul vulgar folosit de unii oameni cu pretentii.
E o moda, un fel de exteriorizare a neputintei, un mod de a brava?
Nu-mi dau seama exact.

haios:http://dog-the-blog.blogspot.com/2008/03/anti-cons

12 comentarii:

starsgates spunea...

Ce înţelegi prin ,,oameni cu pretenţii,,? Apoi pot comenta.:)

greenfield spunea...

Exista mai multe categorii de oameni cu pretentii: cei pretentiosi, cei care au si de ce, cei care n-au de ce, dar nu-si dau seama, cei care ocupa functii de conducere, cei care scriu in presa, cei care scriu pe bloguri,cei care au facut o facultate, etc. Toti sunt oameni cu o parere foarte buna despre ei, dar degeaba...

pescarusul argintiu spunea...

Si eu am observat acest lucru, de inserare a vulgarului verbal in stilul oamenilor cu pretentii fata de ceilati si de la viata, dar cred ca sunt mai mult luati de val si nu-si stapanesc suficient de bine autocontrolul reactiilor.
Acest aspect este corectabil cu putina vointa si staruinta.
Mai greu e pentru cei cu vulgarul inradacinat adanc in ei si care ocupa niste functii si pozitii dobandite numai ei stiu cum, peste noapte...

starsgates spunea...

Părerea mea, un om educat nu e un om cu pretenţii. Are aceea maiestate a celor aleşi care nu emit pretenţii deoarece sunt siguri pe ei. Cei cu ,,pretenţii,, neavând decât o pseudoeducaţie, sigur au o părere bună despre ei dar nu trebuie să ne mire dacă sunt vulgari.

greenfield spunea...

@pescarusul argintiu, pentru unii vulgaritatea e un mod de a fi, pentru altii e un fel de haina de imprumut.
Mie oricum nu-mi place.

greenfield spunea...

@starsgates, oamenii educati sunt din ce in ce mai rar intalniti; caci facultati face toata lumea, dar de educat se educa foarte putini.

starsgates spunea...

EDUCÁŢIE, educaţii, s.f. Ansamblu de măsuri aplicate în mod sistematic în vederea formării şi dezvoltării însuşirilor intelectuale, morale sau fizice ale copiilor şi ale tineretului (dex).După cum spuneai, a fi educat nu înseamnă să ai o facultate sau să ai pretenţii:), aşa că nu te mira.

tibby spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
tibby spunea...

Din pacate vulgaritatea e la moda; politicienii au atitudini si discursuri vulgare, la TV e plin de emisiuni vulgare, limbajul majoritatii matinalilor de pe posturile de radio e vulgar, textele melodiilor difuzate sunt vulgare,...asa ca cei "cu pretentii" (de care mi-e SCARBA - fie-mi iertata vulgaritatea) au neaparat pretentia ca sunt intelectual-vulgari si se manifesta ca atare, altfel (cica) nu dau bine-n cadru... VAI DE MAMA LOR - fie-mi, iar, iertata sincera vulgaritatea!

tibby spunea...

uite un exemplu (oarecum) haios:http://dog-the-blog.blogspot.com/2008/03/anti-consumism-consumist.html

greenfield spunea...

@stargates, nimic nu ma mai mira, dar mai constat si eu...

greenfield spunea...

@tibby, cand zici intelectuali/vulgari, parca suna a curat/murdar...
Este adevarat, traim inconjurati din toate partile de vulgaritate. Mai nou, in stagiunea care s-a dus am mers foarte mult la Teatrul Foarte Mic; in toate piesele vazute se folosea un limbaj explicit, ca sa nu-i zic vulgar, dar m-am adaptat repede...Numai sa nu ma puna nimeni sa reproduc replicile.

Despre mine

Fotografia mea
Sunt un om obisnuit, dar cu pretentii.