vineri, 18 iulie 2008

Magazinele d'antan

Pe vremuri in Romania existau celebrele magazine Alimentara care tineau de societatea Minerva.
In anii ‘60-’70 aparusera in Bucuresti marile magazine ale Comalimentului: Polar, Leonida, la Piata Romana, Unic vis-a-vis de Scala, Hala Unirii, in Piata Unirii, Academiei, pe strada cu acelasi nume, Modern, la Kogalniceanu, Beldiman, un pic mai jos de Politie, Big Titan, Big Berceni, Magazinul de la Televiziune, unde acum este o banca, CD si CS3, care erau magazine cu circuit inchis. Multe dintre ele erau situate in zona centrala a orasului, motiv sa faci o plimbare in centru si sa faci cumparaturi. Unele dintre ele fusesera concepute cu autoservire, cu cosuri, ceea ce era o mare noutate pe atunci. Existau produse semipreparate, denumite generic “gospodina”, care au creat valuri de proteste, la inceput, din partea gospodinelor adevarate, femei casnice care stateau acasa si gateau.
La raionul “gospodina” se gaseau toate preparatele posibile: salate diverse, chiftelute, snitele, sarmale, peste prajit, icre, etc.
Magazinele ex-Comaliment au fost date in locatie de gestiune imediat dupa ‘90, pe urma au fost vandute. Fostul Comaliment s-a transformat in ultimii ani in Baneasa Investments care a construit Baneasa Shopping Center, cu detaliile de rigoare, care imi scapa.
Acum, in centrul orasului, singurele supermarketuri sunt in zona Unirea si pe Academiei, a mai ramas un Angst unde se gasesc de toate. Restul sunt numai amintiri.

Niciun comentariu:

Despre mine

Fotografia mea
Sunt un om obisnuit, dar cu pretentii.