sâmbătă, 20 septembrie 2008

De ce iubesc Bucurestiul?

Este orasul in care m-am nascut, in care am copilarit, in care am iubit pentru prima data in viata, in care m-am plimbat ore in sir, indiferent de sezon, in care am facut liceul si facultatea, in care am fost la petreceri, in care am cunoscut oameni de tot felul, in care m-am casatorit, in care am nascut doi copii, in care am lucrat ani de zile, in care am invatat multe, in care m-am bucurat si m-am intristat, un oras pe care nu l-am parasit niciodata, decat pe termen scurt...
Imi amintesc cu nostalgie strazile, cladirile, magazinele, oamenii pe care i-am intalnit in viata.
Aici am respirat aerul diminetilor de anotimpuri succesive, aerul de mare metropola poluata puternic, aerul de zone industriale, aerul sufocant de metrou, aerul de parcuri ozonate, aerul de birouri corporatiste, aerul de prosperitate, aerul de saracie sordida, aerul de Bucuresti.
Am vizitat multe alte capitale: Atena, Nicosia, Kuwait, Dubai, Amman, Istanbul, Viena, Berlin, Copenhaga, Oslo, Stockholm, Helsinki, Seoul si alte orase din lume, dar intotdeauna m-am intors acasa, in Bucuresti.
Ce farmec are orasul acesta, de ce merita iubit? E greu de spus. Dar eu i-am ramas fidela si asa am sa raman in continuare.

Niciun comentariu:

Despre mine

Fotografia mea
Sunt un om obisnuit, dar cu pretentii.