marți, 9 septembrie 2008

Home sweet home

Ieri dimineata ne-am dus ultima data la plaja din portul vechi din Thassos-Limenas.
Erau niste trepte de piatra care duceau la o bisericuta.
Plaja consta intr-o portiune ingusta de tarm acoperit cu nisip, accesorizat cu sezlonguri si umbrele-free. Intrarea in mare era dificila, un podet de scanduri alunecoase, not for me.
Din paradisul insular am evadat cu ferry-boat-ul ieri la orele pranzului. Pescarusii au fost adorabili, ca de obicei. Le place sa urmareasca ferry-boat-ul, sa planeze la orice mana care le ofera ceva: paine, boabe, chips-uri, nu conteaza, mancare sa fie... Pe ferry-boat era si un camion cu blocuri de marmura, marfa de export.
Drumul prin Grecia a fost relativ relaxant, dar prin Bulgaria, pe serpentine, ne-a extenuat. Este interesant cum se schimba peisajul cand treci din Grecia, de la maslini si leandrii, in Bulgaria cu multe case parasite, cu munti stancosi si avertizarea: Cad pietre(de parca te-ai putea feri, cumva, numai Dumnezeu poate). De data asta nu am mers pe autostrada cea noua care duce la Sofia, am ales o alta ruta spre Russe, care ne-a oferit tot felul de surprize de tot felul. Ne-am bucurat de Giurgiu, ca de o mare minune, vamesii nu ne-au prea bagat in seama, numai saluturi de politete. Am fost primiti in tara cu ploaie, afara mirosea a pamant reavan, a fan cosit proaspat. Home sweet home, de ce nu? Am ajuns la concluzia ca romanii care circula pretutindeni ar face bine sa faca putin lobby pentru tara lor, asa cum fac toti ceilalti. Nu ne strica sa fim respectati cand pasim in lume si sa nu fim tratati de sus, discriminatoriu pentru ca alti romani fac asa si pe dincolo. Cine denigreaza imaginea tarii din care provine face o mare greseala, mai ales atuci cand se afla in strainatate.
Dar nu acesta era scopul insemnarii mele, insa nu pot sa nu scriu ceea ce cred.
Si acum, dansul ferry-boat-ului, cand mare e agitata:

Niciun comentariu:

Despre mine

Fotografia mea
Sunt un om obisnuit, dar cu pretentii.