marți, 23 septembrie 2008

Venituri din online

Subiectul acesta a fost pana nu demult un deziderat si-atat. Cu un an in urma toata lumea vorbea despre Adsense, dar se pare ca este deja de domeniul trecutului, asteptarea fiind cam lunga, iar rezultatele mai putin spectaculoase.
Pe urma au inceput sa apara bannere pe anumite site-uri, imediat au aparut si comentariile de rigoare: de ce reclama la genti de piele pe blogul unei bloggerite, de ce reclama la telefonie pe blogul unei persoane care foloseste expresii neortodoxe.
Altii au spus din start: eu nu ma vand, ca si cum a face publicitate pe blog ar fi o activitate underground sau in afara legii, nonsense.
Anul trecut s-au organizat in toamna niste concursuri sponsorizate, premiile constand in laptop-uri, aparate foto digitale, etc. Nici n-a inceput bine concursul si s-a declansat scandalul; cu retrageri din concurs, cu retrageri din juriu. Asa l-am cunoscut pe Petru de la Radio Guerilla si pe altii. Dupa concursuri au fost interminabile discutii si certuri si s-a umplut blogosfera de termeni exotici si ireverentiosi.
In prima parte a lui 2008 lucrurile au inceput sa se mai linisteasca, iar in a doua parte a anului au aparut posibilitati de venituri din online prin BaniPePost sau concursul PC News. Intre timp au inceput sa apara articole pe tema: virtualul este locul preferat pentru publicitate in detrimentul presei tiparite si a tv-ului. Fenomenul fiind generalizat, in cele din urma a ajuns si la noi. Bloggerii renumiti erau nemultumiti in urma cu cateva luni de zile ca la noi din publicitate online se castiga putin, deoarece fondurile pentru online sunt insuficiente si se impart intre prea multi publisheri.
Dupa cum rezulta din articolul aparut in Underclick, se prefigureaza o schimbare a datelor problemei legate de veniturile din online.

2 comentarii:

pescarusul argintiu spunea...

Continua sa scrii, draga mea, despre acest subiect, promitem ca suntem numai ochi si urechi ! :)
Sa fie cat mai multe venituri on-line ! ;)

greenfield spunea...

Cum aflu ceva, va informez:)
Ar fi interesant, de ce nu?

Despre mine

Fotografia mea
Sunt un om obisnuit, dar cu pretentii.