sâmbătă, 11 octombrie 2008

Amintiri din facultate

Aseara am fost in cladirea veche din ASE, nu mai intrasem pe acolo de cand am terminat facultatea. Schimbari de culoare, de lift, de marmura, de calorifere, de oameni. Mi-a lasat o impresie frumoasa si mi-a starnit multime de amintiri. Cand mergeam la cursuri, la seminarii, cand chiuleam in grup, cand visam cu ochii deschisi, cand ne distram, cand iubeam, cand fumam in wc, cand ne feream de ochii insistenti care ne urmareau, cand disimulam emotia, cand invatam la drept si nu pricepeam nimic, caci mintea era departe.
Mi-am amintit de bufetul din cladirea noua de la subsol unde ne duceam la cafea la nea Marin. Au fost niste vremuri frumoase incarcate de emotii si trairi. A fost frumos.

6 comentarii:

starsgates spunea...

Poate ar trebui să trec şi eu pe la fosta mea facultate.:)
Mi-ai deschis apetitul spre amintiri.:)

pescarusul argintiu spunea...

ASE, cladirea veche, da, si eu am amintiri legate aceasta locatie, indeosebi de parcursul primilor ani de studentie; apoi ne-au fixat programul de cursuri si seminarii si prin zone mai indepartate de Piata Romana - Complexul Moxa, cladirea din Calea Grivitei, Centrul de Calcul al ASE, Facultatea de Comert...
Stiam cafenelele de la Romana ca pe propriile noastre buzunare :)
Ei, amintiri, amintiri...

greenfield spunea...

E fascinant sa mergi dupa ani de zile in locuri pe unde umblai de mult. In Aula am mai fost la ocazii festive, dar intram pe usa de acolo.
Pe mine m-a frapat si cand am revazut liceul in care nu mai calcasem din ultima zi de scoala.
Sa ne relatezi, daca mergi acolo:)

greenfield spunea...

Imi amintesc si eu cate ceva de Moxa, dar cred ca decanul nostru dorea sa ne tina aproape; noi aveam majoritatea cursurilor si seminarelor in cladirea noua, deoarece acolo era decanatul, secretariatul, etc.In cea veche imi amintesc ca faceam contabilitate, drept, matematica... Imi amintesc laboratoare fonice pentru limbi straine...Gradinita si Casata pe o parte si Podgoria pe partea cealalta, nu-i asa? Si prajituri sau frisca la Leonida sau Polar?
Ce tari eram noi. Si rimel si parfum de la Eva? Acum mi-am amintit ca-mi luasem de la Eva un desabille foarte chic:)

Pupica spunea...

Abia astept sa imi amintesc si eu cu atata drag de facultate. Din liceu am amintiri placute, insa eram mult mai uniti ca acum..

greenfield spunea...

@Pupica, noi am avut in facultate o grupa traznet, iar subgrupa si mai si...eram tot timpul impreuna. Acum e altfel, stiu din surse apropiate:))

Despre mine

Fotografia mea
Sunt un om obisnuit, dar cu pretentii.