duminică, 30 noiembrie 2008

Absenteismul la vot a fost optiunea no.1 la romani

Conform principiului: mai bine stam deoparte si privim, criticam, bodoganim.
Conform principiului: mai bine sa moara si capra vecinului.
Am vazut prezenta la vot cu ochii mei: cei nascuti in anii '20-'50 au fost majoritari, cei nascuti in anii '60-'80 s-au prezentat sporadic, rezultatul, previzibil...
Lene nationala, lipsa de implicare, indiferenta, chiar nu stiu care-i termenul cel mai potrivit pentru ceea ce s-a intamplat ieri.
Concluzia e simpla, nu ne prea pasa, toata lumea-i suparata pe restul lumii...
Au venit sa voteze femei nascute in 1923, oameni cu dizabilitati, oameni care se recupereaza in urma unor accidente vasculare, nevazatori cu insotitori, parinti cu copiii de mana, in carucior. Unde erau tinerii bataiosi care au opinii solide? Nu stiu, poate pe alte liste.

4 comentarii:

Mihaela Chelaru spunea...

Nu cred ca este nevoie sa sarim acum cu gura pe ce care nu s-au dus ieri la vot. Uite, eu nu m-am dus, si nu pentru ca nu-mi pasa, ci pentru ca sunt perfect constienta ca NU am avut pe cine alege, pentru ca oricat se spune vezi Doamne votul tau conteaza, sunt mici "afaceri" care se fac pe la spate, iar cel care castiga se stie dinainte!

greenfield spunea...

Mihaela, inteleg opinia ta, dar a nu te implica uneori este egal cu a nu-ti pasa, e greu sa faci diferenta...iar rezultatul este acelasi, din pacate.

Mihaela Chelaru spunea...

Ai zis bine, "uneori", cand prezenta ta ca si cetatean chiar conteaza. Ia zi-mi tu Verzulici oare cate lucruri s-au facut pe la spatele romanilor? Cu siguranta stii la ce ma refer. Oricum, apreciez si oamenii care s-au dus la vot din proprie initiativa.

greenfield spunea...

Stiu ca s-au facut, se fac si-acum manipulari prin mass media si nu numai, dar nu ne putem opri.
Asa ne-am obisnuit noi romanii, sa nu ne oprim...

Despre mine

Fotografia mea
Sunt un om obisnuit, dar cu pretentii.