sâmbătă, 22 noiembrie 2008

Din copilaria mea

M-am nascut in casa Coanei Didina Fulfuc si am copilarit pana in clasa a treia in casa Doamnei Klear, adica vis-a-vis. Pana aici nu am adaugat nimic neadevarat, am spus numai si numai adevarul. Dar de-aici incolo incepe adevarata poveste cu aroma de bulion de rosii date prin masina si fierte in curte in oale mari, cu miros de ardei copti si vinete coapte din care se facea zacusca. La radio se cantau melodii din muzica popoarelor, mereu aceleasi, in fiecare zi. Urma teatru radiofonic, cotele apelor Dunarii, muzica populara, muzica usoara, Noapte buna copii, Buletin de stiri si cam asta era pana a aparut televiziunea. In prima seara cand s-a instalat televizorul in casa a fost un film sau o piesa de teatru, ani de zile mi-am amintit titlul, dar acum l-am uitat si n-am pe cine sa intreb acum cum se numea piesa sau filmul de-atunci.
Seara stateam in curtea casei si ne jucam in felul nostru pentruca nu eram lasati afara sa ne amestecam cu restul copiilor din vecini.
Pe urma ne-am mutat la bloc in Drumul Taberei si-a inceput o noua era in evolutia noastra spre adolescenta. (Va urma)

2 comentarii:

Mihaela Chelaru spunea...

Abia astept continuarea! Chiar daca momentele copilariei mele au fost intr-o perioada mai indepartata de a ta, am simtit si eu mirosul cozonacilor, a colacilor din casa bunicilor, cand se facea pe putin 20-30 de cozonaci, mi-am adus aminte de glasurile copiilor care se jucau "in drum"...
O duminica frumoasa sa ai!

greenfield spunea...

Draga Mihaela, asa suntem noi: patriarhali si cazanieri, altfel nu concepem viata...
Sa ai si tu o duminica frumoasa si mai putin friguroasa:)

Despre mine

Fotografia mea
Sunt un om obisnuit, dar cu pretentii.