sâmbătă, 15 noiembrie 2008

Fata cu breton (II)

Toata viata a invatat sa-si cenzureze pornirile. Copil fiind era introvertita si tacuta. In adolescenta considera ca nu trebuie sa se exteriorizeze prea tare, ca nu-i frumos. In liceu a intalnit prima iubire, plapanda si mai mult decat platonica, intensa si tenace, dar la un moment dat pierduta fara cale de intoarcere. In facultate simtea ca e dorita si i-a fost greu sa reziste atacurilor de tot felul, dar lucrurile au luat-o pe un fagas mai mult decat aiurea si a urmat marea dezamagire din care a iesit cu bine in final.
Iarna era intotdeauna sezonul de petreceri. Se adunau in grupuri mari, faceau cateva platouri de tartine cu sunca si cascaval, se aduceau fursecuri si tort, cateva sticle de bautura si petrecerea tinea pana in zori. Dansau mult, jucau mima, discutau cate-n luna si in stele, faceau crushon; intr-un borcan mare de muraturi turnau vin, apa minerala, puneau fructe taiate, putin coniac, sau vodca, amestecau si turnau in pahare cu polonicul. La una din petreceri a mers cu Arthur, pianistul. Nu isi mai aminteste cum l-a cunoscut pe Arthur. Era un tip inalt, brunet, cu ochi caprui, destul de frumusel, dar nu-i placea de el si pace. El, insistent, ea, indiferenta. El o suna si-i canta Chopin la telefon, ea se jena ca trebuie sa tina telefonul ocupat si tatal ei o privea lung si dezaprobator, deci nu-i pria...
A trebuit sa-i dea papucii repede, l-a mintit ca pleaca in week-end din Bucuresti cu altcineva, cu riscul de a o considera neserioasa, l-a mintit caci nu mai suporta Sonata lunii la telefon, nu se mai putea.
Nu i-au placut niciodata nici barbatii indiferenti, dar nici cei prea insistenti, caci sunt obositori, dau dependenta.
Pe Dragos l-a cunoscut la un cenaclu literar unde a mers cu Crita. Invata la Balcescu, cel mai bun liceu. Aveau baietii astia de la liceele de renume niste aere si niste tertipuri in ei, care ei nu-i placeau. De la prima intalnire si-a dat seama ca e prima si ultima. I-a spus-o raspicat, fara menajamente, iar tipul a ramas traznit. Era rebela rau, atunci cand ceva nu-i placea taia raul de la radacina.
N-are sa povesteasca niciodata despre D. si despre S. caci marile taine raman taine numai daca le pastrezi intacte. (Va urma)

Niciun comentariu:

Despre mine

Fotografia mea
Sunt un om obisnuit, dar cu pretentii.