miercuri, 26 noiembrie 2008

Sustin lupta impotriva violentei domestice

http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Social/112026/Romancele-din-ce-in-ce-mai-batute.html
http://www.violentaimpotrivafemeii.ro/
Forme de violență împotriva femeii

• Cel puţin 130 de milioane de femei au fost supuse mutilării genitale. Alte 3 milioane sunt expuse în fiecare an riscului de a fi victimele acestei practici degradante şi periculoase…

• Crimele „pentru onoare” iau viaţa a mii de femei în fiecare an, în special în vestul Asiei, nordul Africii şi în unele părţi din sudul Asiei.

• Cel puţin 60 de milioane de fete „lipsesc” din populaţia mai multor ţări ca rezultat al avortului selectiv sau al neglijenţei.

• În unele ţări în curs de dezvoltare, sunt tolerate şi încurajate practicile care înrobesc sau rănesc femeile – practici precum violenţa în familie, uciderea „pentru

onoare”,mutilarea genitală feminină sau crimele din cauza zestrei.

• În aproape toată Asia, preferinţa pentru copii de sex masculin duce la neglijarea şi chiar la uciderea fetiţelor sau la eliminarea lor prin avort, acolo unde sunt disponibile teste prenatale care să determine sexul fătului.

• Căsătoria forţată a fetelor şi a adolescentelor.

• În conflictele dintre grupuri etnice, femeile şi fetele au devenit pradă de război şi sunt supuse violurilor sau se confruntă cu sarcini nedorite. Mutilarea genitală feminină, violul şi căsătoria forţată sunt şi vectori de răspândire a HIV la femei.

2 comentarii:

pescarusul argintiu spunea...

Iti dai seama ca si eu sustin din tot sufletul aceasta lupta, in speranta ca femeia zilelor noastre va obtine un plus de respect si de apreciere in familie si in societate!
Cifrele expuse de tine sunt extrem de alarmante...

greenfield spunea...

Sunt de pe site-ul pe care l-am promovat, sunt adevarate si infernale. Sloganul campaniei cu umbra m-a impresionat si revoltat in acelasi timp. Femeile ar trebui sa fie o forta in societate, nu un pres de sters pe picioare...

Despre mine

Fotografia mea
Sunt un om obisnuit, dar cu pretentii.