luni, 1 decembrie 2008

1 Decembrie din amintirile mele e cam trist

1 Decembrie a insemnat intotdeauna inceputul iernii calendaristice.
Cu ceva ani in urma a fost ultimul 1 Decembrie fericit, de cumpana, cred. Eram cu totii, cu multa zapada, la Predeal. Ne plimbam prin zapada si credeam ca nimic rau nu se poate intampla. Ce-a urmat in acea iarna ne-a demonstrat exact contrariul. Un accident stupid a declansat principiul dominoului si totul s-a naruit cat ai clipi, atragand nenorociri care s-au tinut lant si pareau ca nu se vor mai opri niciodata.
Mi-am amintit de gustul tortului de biscuiti cu crema de halva pe care-l facea mama in copilarie, mi-am amintit de sarbatorile de iarna care erau precedate de un obicei barbar: taiatul porcului si brusc mi s-au declansat in minte toate amintirile triste. Incerc de ani de zile sa cred ca iarna e un anotimp frumos, dar nu pot sa nu-mi amintesc cate nenorociri ne-a adus si cate ierni triste am avut de-atunci. Scutur din cap si-mi zic, sunt amintiri, amintirile triste n-au ce cauta aici. Trebuie alungate si inlocuite cu cele frumoase. Dau un refresh si-ncerc o varianta de escape, oare am sa reusesc?

5 comentarii:

starsgates spunea...

Orice se poate.:)

greenfield spunea...

Asa sper si eu, de cele mai multe ori imi iese:)

Unknown spunea...

Om de zapada, sarut in zapada, aerul tare si datator de pofta de viata, curatenie, in sfarsit, totul alb, curat...Nu iarna este vina amintirilor triste, ci intamplarile...Si eu am amintiri extrem de triste din luna noiembrie...Cum bine ai spus, amintirile sunt amintiri si gata!
:)

greenfield spunea...

Draga Ela, lupt de ani de zile cu imaginile de iarna melanjate in creierul meu. Inainte de '94 totul era un vis frumos, dar de-atunci...
In fiecare an trebuie sa ma remontez pentru sarbatori, viata merge inainte!
Ma bucur mult ca ai trecut pe-aici...eu mai socializez si pe dincolo, cand am timp...:)

Unknown spunea...

Gaseste forta de a da DELETE acestor amintiri,pastreaza doar cea ce te bucura,nu regreta vremurile bune pentru simplu fapt ca s-au dus,nu poposi prea mult in spatiu lucrurilor neplacute pentru ca risti sa nu poti FACE PASUL INAINTE.Cand simti ca tristetea incepe sa se infiltreze, deviruseaza cu imagini frumoase care iti incanta ochiul si sufletul. Desi nu te cunosc am convingerea ca esti in stare si ca vei fi binecuvantata cu bucurii.

Despre mine

Fotografia mea
Sunt un om obisnuit, dar cu pretentii.