luni, 29 decembrie 2008

Retrospectiva mea de iarna


Obisnuim sa ne amintim oameni, locuri si fapte. In fiecare an adaugam alte imagini in caseta cu amintiri. Unele se estompeaza, altele devin mai clare, mai vii, ca si cum s-ar fi intamplat ieri. Mi-am amintit de Revelioanele pe care le faceam cu familia la Predeal in casa parintilor cand ei traiau. N-am sa uit niciodata cum intr-un an, pe vremea cand plecam de la serviciu in data de 31 dupa ce trecea directorul si sefa de serviciu sa ne ureze un an nou fericit, am reusit sa ajung acasa, sa fac bagajele, am ajuns la gara, am prins ultimul personal care ajungea la munte pana-n orele 24,00 si am coborat in gara din Predeal. Era o iarna de poveste, cu zapada multa, cu tipenie de om pe strada, mergeam prin mijlocul drumului, atenti la masini, care erau rare...cainii ne mai bagau in seama, noroc ca erau prietenosi. Cand am ajuns la casa parintilor, totul era luminat, era galagie, noi ajunsesem ultimii, la intrare ne-am sters de zapada pe crengi de brad.
In casa era lume multa, totul aranjat cu dichis, mirosea a de toate, era cald, era bine, masa aranjata frumos, preparatele pe mese, prin bucatarie, pe veranda, stop cadru.
Asa as vrea sa-mi amintesc totul, ca atunci.

Acum traim intre scadente, traim repede, in goana, incercam sa ne facem sarbatorile frumoase, nu pentru ca asa ne indeamna mass-media, ci pentru ca asa este frumos.

La Multi Ani!

6 comentarii:

Anonim spunea...

Pe masura ce inaintam in viata incepem sa ne dorim o intoarcere in timp, o retraire a unor momente minunate alaturi de cei dragi...

Mihaela Chelaru spunea...

Consider ca oricand putem avea parte de momente fericite sau putem sa reconstruim anumite amintiri, trebuie doar sa vrem si sa nu lasam aceasta continuitate care se petrece in graba sa invadeze fiecare coltisor din sufletul nostru.

Lavy spunea...

Am citit mai multe posturi despre bucuria iernii,si mi-am dat seama ca in fiecare din noi e acel ceva care te face sa iti doresti sa te intorci in timp,undeva,sau candva cand totul era frumos si primitor:).

greenfield spunea...

Asa este Diana, amintirile sunt bogatia noastra, unele frumoase, altele mai putin placute...

greenfield spunea...

@Mihaela, din cand in cand trebuie sa ne intalnim cu noi si sa ne lasam purtati de val, altfel, nu mai avem nici o sansa sa ne oprim si sa ne amintim.

greenfield spunea...

@Lavu, e momentul retrospectivelor de sfarsit de an, poate si mai multe zile de "vacanta"... ne amintim ca suntem oameni, ca avem sentimente, ca viata trece pe langa noi.
Suntem nostalgici si romantici, asta e:)

Despre mine

Fotografia mea
Sunt un om obisnuit, dar cu pretentii.