joi, 1 ianuarie 2009

Preferinte literare

La inceput de an imi placea sa citesc almanahuri, gaseai lucruri interesante acolo, acum dai un search pe Google, pe Yahoo, sau MSN si gasesti tot ce vrei.
Editura preferata: Univers, sau Meridiane cum ii zicea candva. Erau cartile mele de suflet, cea mai buna literatura se publica la aceasta editura.
Biblioteca de Arta era editata tot de Meridiane.
Mai existau inainte BPT - Biblioteca pentru toti, ELU - Editura pentru literatura universala si Editura Ion Creanga, unde se publicau carti bune.
Pe Eugen Ionesco cu Cantareata cheala l-am citit prima data in Secolul XX.
Pe urma i-am citit si celelalte piese de teatru, pe unele dintre ele le-am vazut si pe scena: Scaunele, Victimele datoriei. Literatura absurda mi-a placut dintotdeauna, cred ca se apropie mult de viata reala.
Am inceput sa citesc acum o carte pe care am primit-o in vara, dar am tratat-o circumspect, are coperta rosie, iar titlul: "Despre dragoste si alte intamplari" mi s-a parut banal, idei preconcepute, deh...
Am descoperit insa ca nu-i chiar asa, cartea merita citita, intro-urile scrise de Ioan T. Morar- "Iubirea e un lucru foarte mare", Cristian Teodorescu " Telefoane din dragoste", Costi Rogozanu " Dragostea este..." mi-au starnit curiozitatea si am ajuns la Stendhal "Despre dragoste".
Definitiv si irevocabil: cartea merita citita. Am sa mai scriu despre carte.
As putea sa va intreb: care este editura preferata?

4 comentarii:

Anonim spunea...

Putine persoane isi ocupa timpul cu lectura! Te felicit pentru asta!

greenfield spunea...

Diana, lectura mi-a facut viata si sarbatorile frumoase. Tanjesc dupa o dupa-amiaza in care sa stau tolanita in pat, sa nu fac altceva decat sa citesc...Acum mai citesc pe apucate, mai am invitati la masa, mai si bloggaresc:)
Computerul a cam devenit a doua natura:D

Mihaela Chelaru spunea...

Un an nou fericit Verzulici! Lectura e ca o hrana pentru suflet!!

greenfield spunea...

Un An Nou mai bun si tie, Fluturas blue!
Cu lectura ai zis-o bine:)

Despre mine

Fotografia mea
Sunt un om obisnuit, dar cu pretentii.