duminică, 3 mai 2009

Interpretul de Tristan Bernard

Sau hai sa radem cu Radu Gheorghe pret de o ora intr-o comedie absurda si spumoasa care se pretinde a fi muzicala si dansanta. Decorurile sunt gandite tot de Radu Gheorghe si as putea sa spun ca din momentul in care incepe si pana se termina aceasta piesa este un sir nesfarsit de replici comice, de situatii incalcite si hilare, de incurcaturi savuroase de termeni romenglezi pigmentati cu fraze pompoase englezesti intelese de fiecare in felul lui. Sunt patru actori care joaca mai multe roluri incluzand personaje pitoresti cum ar fi un tata irlandez imbracat traditional, un inspector de politie gen Colombo, o receptionera frumusica si plictisita, un "interpret" care nu e interpret (de limbi straine), o fata irlandeza fugita de acasa si un iubit roman stabilit in America. Si de-aici toata nebunia intr-un hotel in Romania.
Pentru cei care nu gusta teatrul absurd piesa poate fi considerata un sir nesfarsit de glume, insa pentru impatimitii genului este o adevarata placere.

Iar pentru cei care se vor critici literari, sau de teatru, ca de exemplu http://www.adevarul.ro/articole/interpretul-o-comedie-cu-afoni.html, am un sfat amical: fara cultura de specialitate nu se poate face nimic. Mergeti la teatru, vedeti mai multe spectacole, invatati sa faceti comparatie, cititi Caragiale, cititi Eugen Ionescu, sau e prea multa subtilitate in piesa asta pentru voi.
Vad ca i-a lasat un comentariu la acest articol tendentios insusi actorul si regizorul Radu Gheorghe:
1 Mai 2009, 15:30
radu gheorghe
interpretul
D-le cronicar. Cu tot respectul pe care-l datorez liberei opinii, transpare in articolul pe care l-ati dedicat spectacolului INTERPRETUL, influenta cuiva rauvoitor. Este evident ca ati asistat la una din reprezentatiile (oricare) ale Interpretului, iar succesul pe care l-a avut la public, v-a deranjat si v-a nedumerit, cu atat mai mult cu cat se simte ca ati venit "montat". Spectacolul nostru nu are pretentia unei demonstratii de perfectiune si nici nu cred in perfectiunea in arta. Dar, de la "Un Paganini al comediei", titlul unui alt articol dedicat spectacolului Interpretul, pana la "O comedie cu afoni" cred ca e o distanta prea mare.
Va multumesc !
Radu Gheorghe.

Niciun comentariu:

Despre mine

Fotografia mea
Sunt un om obisnuit, dar cu pretentii.