duminică, 5 iulie 2009

In dupa-amiezele calduroase de vara

Imi place sa trag draperiile, sa fac umbra si racoare naturala. Sa-mi amintesc de copilaria cu hartie albastra in geam, cu umbrele jucand pe pereti, cu somnul obligatoriu de pranz, cand de fapt nu dormeam, dar ma prefaceam atat de bine incat mama n-a aflat adevarul decat mult mai tarziu de la mine.
Si-mi amintesc de vizitele la bunici sau la matusi in arsita verii. Apa rece scoasa direct din put, sau bauturile puse la rece in galeata putului si coborate in adancuri. O omleta cu cartofi prajiti, sau o salata de rosii cu castraveti, vinete coapte si ardei copti pe plita de-afara din curte mi se pareau adevarate delicatesuri.
Poate era viata mai simpla, sau eram noi altfel alcatuiti. Mancam afara la umbra copacilor si apoi intram in casa la siesta de dupa-amiaza, in racoarea umbroasa cu arome de lemn vechi, de levantica si busuioc. Copil fiind, stiam pe dinafara toate imaginile din tablourile, fotografiile, sau icoanele de pe pereti. Ce-as mai vrea sa reinvie acele momente, dar majoritatea personajelor din poveste nu mai sunt de mult timp printre noi cu cateva exceptii.

2 comentarii:

Mihaela Chelaru spunea...

Apropo de bunici, ma asteapta un weekend fantastic, mi s-a facut prea dor de copilarie si weekendul asta o voi simti din nou :).

greenfield spunea...

Bravo, foarte frumos!
Cine are bunici, sa-i traiasca!

Despre mine

Fotografia mea
Sunt un om obisnuit, dar cu pretentii.