luni, 13 iulie 2009

Mihaela Radulescu este o femeie nefericita

Nici nu era greu de ghicit: o femeie care a trecut prin atatea incercari in ultimii douazeci de ani, nu poate fi fericita.
In cel mai recent editorial publicat in Jurnalul National, vedeta vorbeste despre sacrificiile pe care le-ar putea face oricand pentru cei dragi, declarandu-se o femeie independenta, gratie experientei de viata.

"Sunt cel mai necastigator model de femeie. N-am fost niciodata o frumusete. Nu cred ca ar putea spune decat un barbat care m-a iubit cu adevarat ca sunt o femeie frumoasa. Nu stiu sa-mi dau ochii peste cap, nu stiu sa ma prefac si nici sa par neajutorata. Dimpotriva. Sunt modelul oribil de femeie, care se descurca singura si daca a ramas in pana cu masina si daca s-a ratacit cu motorul noaptea prin padure. Stati linistiti, ceeea ce pare o reclama imensa este nefericire. Nicio femeie ca mine nu este fericita", se confeseaza Mihaela in Jurnalul National.
"Deşi la proba cu măsurătoarea trec bine - am înălţimea potrivită, kilogramele potrivite, glezna fină şi talia mică, la proba accesibilităţii nu prea am avut şanse. Nu ştiu să-mi dau ochii peste cap, nu ştiu să mă prefac şi nici să fiu neajutorată. Dimpotrivă. Sunt modelul oribil de femeie, care se descurcă singură şi dacă a rămas în pană cu maşina, şi dacă s-a rătăcit noaptea cu motorul prin pădure, şi dacă trebuie să scrie romane cu copilul pe genunchi, şi cu mâncarea pe foc, în timp ce se încinge fierul de călcat şi se anunţă 10 musafiri hămesiţi la cină.

N-am învăţat nici până la vârsta asta să mă plâng că mi-e greu sau să cer ceva pentru mine. De aceea, primesc rar ce am nevoie, şi când nu primesc deloc, mă resemnez şi cel mult plâng puţin în baie, în timp ce-mi îngrijesc manichiura şi pedichiura, după ce s-au culcat toţi cei de care s-a întâmplat să am grijă. De dragul lor ţin morţiş să fiu impecabilă în orice context, ceea ce e atât de uşor trecut cu vederea, căci pare... firesc. Deşi nu e."

Exista femei si femei. Acum foarte multe femei ii vor da dreptate Mihaelei, vor fi solidare, iar altele o vor judeca in fel si chip. Sinceritatea ei mi se pare impresionanta si inclin sa-i dau dreptate.

4 comentarii:

Mihaela Chelaru spunea...

Daca e sa privim adevarul in fata, cert e ca a fi o persoana publica in Romania este extrem de dificil.

greenfield spunea...

Nicaieri in lume nu-i usor sa fii sub lupa tot timpul, iar in ceea ce-o priveste pe ea, exista argumente pro si contra.
Eu incerc sa o inteleg ca de la femeie la femeie in primul rand.
Iar evolutia ei coincide cu transformarile din societatea romaneasca.

Anonim spunea...

Oare daca ar fi sa aleaga intre a ramane doar o femeie anonima si ce e acum ce ar alege?

greenfield spunea...

Diana, eu as intreba-o daca si-ar "sacrifica" viata de-acum pentru fericire, dar sunt convinsa ca nu ar face-o...iti dai seama ca a muncit pentru notorietate cu orice pret, deci nu cred ca ar mai renunta vreodata.

Despre mine

Fotografia mea
Sunt un om obisnuit, dar cu pretentii.