vineri, 2 octombrie 2009

De-ale mele, altele...

"De multe ori viata te obliga sa te inchizi in tine pentru zile, ani, zeci de ani…In tot acest timp esti tot tu, dar un pic mai insensibil, sau mai inhibat, mai putin romantic, mai dur, mai neinspirat, mai prozaic, mai banal, mai trist, mai lipsit de glamour, mai taciturn. Este posibil ca intro buna zi sa realizezi ca a trecut timpul pe langa tine si sa vrei sa redevii vesel, iubitor, deschis, nonsalant, altruist, stralucitor, romantic…Dar te intrebi daca o mai poti face."

"O femeie din stepa ruseasca sau din Siberia ar face cu brio fata situatiei. Ea e luptatoarea cu mojicii, cu cei care intra incaltati cu cizme pline de noroi in sufletul omului…a stat deoparte pana acum, dar a intrat in joc pana la urma.
Romantismul a ramas la Lorelei, dar in lumea sacalilor trebuie sa ai spinarea dreapta si acoperita cu piele groasa. Altfel ei te zdrobesc imediat. Trebuie sa inveti sa rezisti."

"Uneori iti dai seama ca este o lupta inutila. Te irosesti incercand sa le vorbesti unora despre lucruri frumoase. La ce-ti foloseste? In afara de faptul ca jumatate te copiaza si jumatate te-njura, altceva nu reusesti sa faci."

2 comentarii:

pescarusul argintiu spunea...

Intr-o lume tulbure e un miracol sa ramai cu pojghita sufletului cristalina, dar si o provocare...
Ar trebui mereu sa aplicam spumosul caragialism "Zoe, fii barbata!"

greenfield spunea...

Asa este Pescarusule, incercari peste incercari...din toate iesi invingatoare sau un pic mai sifonata. Sunt zile si zile...important e sa mergi mai departe!:)
De acord cu tine, aveam o buna prietena in facultate care ne zicea tot timpul vorba lui Caragiale.

Despre mine

Fotografia mea
Sunt un om obisnuit, dar cu pretentii.