miercuri, 28 aprilie 2010

Barbatii fug de femeile depresive

"Barbatii fug de femeile depresive", cam asa suna un spot publicitar care se difuzeaza pe monitoarele de la metrou. Si adauga acolo ca o femeie care face o criza de depresie atunci cand i se rupe o unghie, sau i se duce un fir la ciorapii de nylon, devine indezirabila pentru barbatii puternici, tonici, plini de ei, plini de idei, de forta, care emana fericire, buna dispozitie, prosperitate, etc. Am mai adaugat de la mine, recunosc, caci m-a intrigat cata discriminare contine acel mesaj. De parca toate femeile ar trebui sa fie in permanenta vesele, harnice, optimiste, ascultatoare, bune gospodine, bune sotii, bune mame si femei de cariera in acelasi timp daca s-ar putea.
Iar atunci cand zeii se apropie de ele sa nu cumva sa indrazneasca sa se planga de ceva, caci numai ei au dreptul sa se vaiete, sa-i doara, sa regrete, sa sufere, sa-si planga de mila, etc.
O societate misogina pana-n strafunduri, asta-i societatea in care traim. Si nu sunt feminista, sunt normala, dar am tot dreptul sa ma revolt!

3 comentarii:

petrisor spunea...

Raditza este iubirea copilariei mele.O fata blonda si frumosa foc care cind ma lumina de ziua eram la poarta si in gradina ei ca un pui la closca straina ca nu miel la oaie vecina.Si nu stiam sa ascund si eram de rasul alor mei si alor ei ,Doar eu nu stiam ce-i cu mine. Si ma lasau in plata domnului si pe mana ei sa se joace cu mine ca cu-n catelus zimbaretz si transpirat de emotzie. Rabdam cit rabdam sa-i fac pe toate gandurile dar ma pierdeam si eu cu firea si rabdarea si ajungeam si la conflicte armate si tradari in strategia jocului. De ce crezi? Ca sa o vad plingind.Ce ce oare ?Ca sa stie ca exist si eu .Si de mai ce?Ca sa simt ca are suflet si frumusetea ei nu e doar rece si inerta.De suferit …au avut de suferit papusile( cu diferitele membre rupte) coditzele ei ,de par (trase cu oarecare strajnicie) si cocoasa mea tabacita pina la un rosu aprins (ca buzele ei!) si destul de extins , de la urechi si pina mai spre jos dar nu se vedea de sub pantalonii scurtzi.

Ni-i draga suferintza voastra (aici vroiam sa ajung!) ne-am saturat de feminismul vostru tare,rece si fara de lacrima, ne pierdem rostul ,(noi ce mai facem daca nu mai aveti nevoie de noi?).Va simtiti bine in pielea voastra si voi intre voi (asa pare din afara ) ca niste pisici aristocrate si independente si ati lasat caii sturlubatici de noi nemangaiati nesaturati (nesarutati) neimportanti ,nepriponitzi…(.?)Pai am schimbat strategia, va rupem ciorapii, unghiile, tradam zgariem, plingem si noi poate din mila (ca ultima solutzie)atragem atentzia ca suntem , uite, respiram transpiram ,zburatacim in jurul vostru(fara rost?) caci gindul nostru este orice ati spune voi , la voi.

V-ati apucat sa nu mai plingeti si e normal ca acum se aud doar plingerile de noi.Caci ati facut prea multa liniste si cantatile voastre (de sirene)nu se mai aud ,si chemarile voastre de femei frumoase nu se mai simt .Ca faceti pe nisnaiu ba sunteti de moda veche si vretzi sa primitzi flori ba suntezi de moda noua si florile sunt parte de ecosistem si ati vrea parfumuri fine si diamante si na , trei sferturi din noi trec pe trotoarul celalalt si fluiera civilizat a credit bancar ireturnabil.Si fetzi frumosi nu putem sa fim in fiecare zi ,dar trebui sa venim acasa (mai intarziem uneori) mai prafuitzi ( de orasul mizer) mai taraindu-ne destinul ( de jobul fara noima) mai fara privire (de viatza care citeodata isi pierde sensul).Dar hei, cine are rol de muza a inspiratziei de viatza , dar cine ar trebui sa dea aer al expiratziei (gura la gura)? Ati dat voi gura in fiecare dimineatza ? Ia faceti voi exercitiul asta sa vedeti cum va trecem noi de toate depresiile , frumoaselor de orice varsta.

greenfield spunea...

Petrisor, de ce nu-ti faci blog?
Sa te citeasca lumea? Sa-ti descarci acolo sacul cu amintiri?:)

petrisor spunea...

atunci asa am sa fac.

Despre mine

Fotografia mea
Sunt un om obisnuit, dar cu pretentii.