vineri, 16 iulie 2010

Campanie pentru viata

Invata sa-ti traiesti viata!

Psihanalistii spun ca o trauma veche, nevindecata iti poate rasturna viata. De cele mai multe ori traumele vin din copilarie, sau din adolescenta, aceasta fiind varianta “soft” unanim acceptata si mediatizata.

Dar despre traumele fetei sau femeii abuzate nu se vorbeste deschis. Este un subiect tabu intro lume care-si apara in continuare valorile indoielnice, care promoveaza imaginile vulgare, opulenta, megalomania, fatarnicia, ipocrizia, dar ignora cu buna stiinta traumele lasate in mintea unei adolescente de o “dragoste” comerciala transformata in casatorie de ochii lumii, sau de obligatia de a se prostitua, sau de viol, de abuz sexual si asa mai departe. Sunt lucruri despre care nu se vorbeste in public.

Pentru ca moralitatea este numai de suprafata. Se considera moralitate tot ceea ce se inscrie in niste tipare ticluite din vremea bunicii, care la randul ei se incadra in tiparele bunicii-bunicii-bunicii…si astfel intro vreme nu foarte indelungata convietuirea fara acte in regula era de neacceptat, era blamata si de aceea trebuia tainuita. Si astfel din taina in taina, s-a ajuns la a avea lacate prin toate cotloanele sufletului, a mintii, a corpului. Taine peste taine si lacate peste lacate. Si peste toate acestea daca mai apare si o trauma grava pe care cu greu o porti dupa tine, efectul e scontat, Dumnezeu iti ia mintile si nimic nu te mai poate salva. Recurgi la gesturi extreme…

Un simplu curs de cunoastere si transformare personala, sau o discutie cu un specialist te poate insa salva.

Si de aceea recomand tuturor celor care citesc acest post sa nu se inchida in ei pentru vecie, sa apeleze la specialisti, sa-si caute activitati care sa le aduca satisfactii. Caci viata este frumoasa si merita traita, iar traumele vechi se pot vindeca.

Ce a fost, a fost, ce s-a intamplat in trecut, s-a intamplat, totul este acum numai o legenda care s-a creat in creierul tau. Este necesar sa faci curatenie in mintea ta, sa dai un “delete” si sa pornesti la construirea viitorului prin prezent.

Niciun comentariu:

Despre mine

Fotografia mea
Sunt un om obisnuit, dar cu pretentii.