vineri, 4 februarie 2011

Ce-si doresc femeile de la viata?

La modul declarativ: femeile isi imagineaza ca merita o viata frumoasa, plina de gesturi frumoase, de feti-frumosi veniti pe cai albi cu cele mai bune intentii si cu tolba plina de surprize si bucurii. Pentru a-si indeplini aceasta fantasma ele se dau foarte pretzioase in viata de zi-cu-zi, foarte erudite, citeaza din Alchimistul cat de des se poate, eventual din Cioran, sau Octavian Paler, ca si ei sunt foarte la moda.

La modul ideal: femeile isi doresc o vesnica joaca de-a iubirea pura, platonica si “never ending” istorioare picante si dulci, numai bune de povestit in pauzele lungi si dese de la birou, la telefon celei mai bune prietene din State sau din Australia, ori pe Skype, pe chat, pe IM, sau la coafor, cand se afla in pauza de uscat vopseaua pe par.

La modul concret: femeile ori intalnesc numai barbati nesimtiti si brutali alaturi de care romantismul nu exista, ori barbati apatici, falsi, indiferenti, ahtiati numai dupa joburi si bani. Cert este ca ele nu reusesc sa traiasca marea aventura in aceasta viata, iar daca n-au trait-o nici in liceu pana-n 18 ani, nici in facultate pana-n 24 de ani, nici in prima “tinerete” pana-n 40 de ani, atunci ma intreb oare cand o vor mai trai?

De aceea ele-si plang de mila in pumni pe unde nimeresc, de cate ori au ocazia si asa mai departe. Eu stau si ma-ntreb daca unui barbat normal i-ar placea o astfel de femeie care isi plange de mila tot timpul? Cu siguranta ca NU! Pentru ca barbatii au nevoie sa vada ceva frumos, sa admire o femeie puternica, sa manance o mancare buna si restul…

O femeie care se plange tot timpul si reproseaza fara-ncetare se autoelimina. Locul i-l va lua orice pipitza care stie sa necheze frumos, sau care se tine de capul barbatului de ani buni, sau de luni de zile. Aceste situatii sunt deja clisee.

Imi pare rau pentru ele, dar nu le pot sugera sa schimbe cate ceva, cred ca este prea tarziu…

2 comentarii:

INCERTITUDINI spunea...

și totuși- puțin din fiecare se poate.
au a fost posibil!

greenfield spunea...

Depinde cum judeci ceea ce ti se-ntampla! Daca vrei numai "milk & honey" atunci astepti mult si bine! Daca accepti omul cu bune si rele, atunci mai ai o sansa!:)

Despre mine

Fotografia mea
Sunt un om obisnuit, dar cu pretentii.