duminică, 3 iulie 2011

Rezultatele de la Bac 2011

Legat de examenul de bacalaureat din Romania:
Presiunile asupra psihicului elevilor nu vor face din invatamantul romanesc unul de performanta...se copiaza si-n Finlanda, se copiaza peste tot in lume, dar eu cred ca s-a exagerat de data asta! Si sunt o fosta eleva si studenta care n-a stiut sa copieze...

Am avut 9,50 la Bac din cate-mi amintesc..

Nu pot sa inteleg ce se intampla...imi pare rau Maria, dar te inteleg perfect! Cel mai grav lucru este sa le tai aripile copiilor, sa-i stresezi si sa-i umilesti!
Maria, copiii trebuie sustinuti si incurajati, este foarte important!

Daniel, eu stiu cum s-a schimbat scoala dupa '90. Erau zile cand copiii se duceau la scoala(liceu) degeaba...e pacat! Cineva trebuie sa le explice ca au de ales si ca trebuie sa se instruiasca singuri! Ceea ce ei de altfel fac in felul lor, numai ca trebuie ajutati!
Am auzit ca s-au gasit la chioscuri niste mini-carticele cu subiectele rezolvate. Este adevarat? Se tiparesc astfel de "copiute"???

Pe urma am auzit ca la un liceu toti elevii primisera foi cu subiectele rezolvate inainte de examen. Este adevarat? Aceasta era politica liceului respectiv? Sau sunt zvonuri?

Si rezultatele sunt slabe, s-au afisat deja, nu-i asa?

E aiurea, ce pot sa spun...examenul de bacalaureat ar trebui sa fie o sarbatoare, un prilej de bucurii, nu se porneste cu amenintari de la inceput. Asta m-a deranjat cel mai mult...:(

Explicatia este binevenita, sunt de acord cu faptul ca lacunele adunate in scoala nu se pot recupera prin meditatii. In final, avem de-a face cu un fel de epurare, inteleg. Drumul pana la performanta este presarat cu scoli trase pe dreapta...ceea ce s-a inceput in spitale.

Asta-i o mare tampenie cu etnobotanicele, Maria, sunt de acord cu tine!

Spiritualitatea romaneasca n-o sa piara niciodata, asta e sigur, indiferent de seisme si alte asemenea! A trecut prin multe si a rezistat:)

Eu sustin de ani de zile ca trebuie facute scoli pentru parinti. Intro familie unde exista respect pentru om, pentru munca si pentru cultura este imposibil sa nu se formeze oameni. Ceea ce se incepe in familie se continua in scoala, la facultate si apoi in societate. E foarte simplu, eu asa vad lucrurile. Fiecare sa fihttp://www.blogger.com/img/blank.gife responsabil acolo unde-i este locul.

Pagina de Facebook unde am scris astazi este aici.

Articole demne de luat in seama pe tema Bac-ului 2011:

Romania Libera
http://www.blogger.com/img/blank.gif
GandulInfo

Acest articol mi se pare a fi indreptat impotriva copiilor:
Din Adevarul

Pe surse.ro

Niciun comentariu:

Despre mine

Fotografia mea
Sunt un om obisnuit, dar cu pretentii.